Σκιώδη Παραλειπόμενα

του
Κώστα Βουλαζέρη

Αρχείο | RSS Feed

Αναζήτηση
Μυστηριακές ΟντότητεςΠαλιά Ελληνικά Εξώφυλλα

Τυχαία

Μια στιγμή...
Μυστηριακές Οντότητες
7 / 8 / 2020

Ένας δαίμονας κατοικεί εδώ, και φρουρεί την πόρτα. Ορισμένες φορές μπορείς να τον διακρίνεις σαν κακό όνειρο. Ζηλεύει παθολογικά τους σκύλους· θέλει να είναι ο μόνος φύλακας του μέρους. Territorial μέχρι αηδίας.

Μυστηριακές Οντότητες

 

3 / 8 / 2020

Καλοκαιρινά πράγματα.

Μυστηριακές Οντότητες

 

30 / 7 / 2020

Κι άλλα μυστήρια σημάδια στους δρόμους...

Ξέρεις τι μαρτυρά αυτό; Τίποτα καλό για τον τουρισμό, σίγουρα.

Μυστηριακές Οντότητες

 

24 / 7 / 2020

Τι κάνουν αυτοί οι ανώμαλοι εκεί πέρα;

Φαντάσματα των τοίχων. Τοιχοφάσματα.

Μυστηριακές Οντότητες

 

15 / 7 / 2020

Αυτή η φάτσα παρουσιάζεται πάνω σε αρκετές γκαραζόπορτες της Αθήνας. Σύμπτωση; Δεν το νομίζω. Ξεκάθαρη περίπτωση προσπάθειας επίκλησης υπερδιαστασιακής οντότητας από άλλη πραγματικότητα. Όσες περισσότερες φορές εμφανίζεται αυτή η φάτσα επάνω σε γκαραζόπορτες τόσο ισχυρότερη γίνεται η Επίκληση. Και, κρίνοντας από το πόσες φορές εμφανίζεται ώς τώρα, ο καιρός δεν είναι μακριά.

Επαγρυπνείτε!

(Κάνε κλικ επάνω στην εικόνα για να δεις το επόμενο.)

Μυστηριακές Οντότητες

 

1η σελίδα από τις 11

Επόμενη σελίδα

 

Επίσης . . .

Βιβλιοκριτική: The Pearl Saga: The Ring of Five Dragons, The Veil of A Thousand Tears, The Cage of Nine Banestones, του Eric Van Lustbader


Το Pearl Saga είναι μια τριλογία που δεν θα ήθελα, με τίποτα, να μην έχω διαβάσει. Δεν ξέρω αν θα το έθετα ανάμεσα στις καλύτερες ιστορίες που έχω διαβάσει στη ζωή μου· είναι, όμως, πολύ ευφάνταστο, πολύ δημιουργικό, και το καλύτερο πράγμα που έχω διαβάσει φέτος μέχρι στιγμής (Αύγουστος, 2020). Συνδυάζει, επιπλέον, με αξιοσημείωτο τρόπο τη μαγεία και την τεχνολογία, χωρίς να υπάρχει διχασμός ανάμεσά τους όπως σε πολλά άλλα βιβλία φαντασίας. Φτιάχνει ένα αμάλγαμα που δεν συναντάς παντού ενώ, συγχρόνως, το εμπλουτίζει με διάφορες φιλοσοφίες και μυστικιστικές λογικές. Αν μη τι άλλο, το Pearl Saga δεν είναι τίποτα το στερεοτυπικό· νομίζω πως ωθεί το είδος της φανταστικής λογοτεχνίας προς μια νέα κατεύθυνση.

 

Επιλογές Αυγούστου (1/8)


Questioning Covid: μια ιστοσελίδα που θα σε κάνει να αναρωτηθείς για τον κορονοϊό — η επίθεση κατά του Twitter: αλήθειες και ψέματα — The Curse of the Golden Skull: ένα ποίημα του Robert E. Howard — Oregon Trail:10 δεδομένα — Ευρώπη: εγκαταλειμμένα checkpoints — Edgar Rice Burroughs: οι γιοι του — κομήτες, κορονοϊός, πανωλεθρίες: παραφροσύνη — Wolfgang Grässe: φανταστικός ρεαλισμός — ρώσικα σατιρικά περιοδικά 1905-1907: παράξενη τέχνη — Silver Machines

 

Η Συμμαχία και το Φυλαχτό


Τα Κρυφά Όπλα της Πόλης, Βιβλίο 8