Σκιώδη Παραλειπόμενα

του
Κώστα Βουλαζέρη

Αρχείο | RSS Feed

Αναζήτηση Μυστηριακές ΟντότητεςΠαλιά Ελληνικά Εξώφυλλα

Τυχαία

Μια στιγμή...
25 / 11 / 2021

«Ρε φίλε, ανέβηκαν τα κρούσματα σήμερα;» λέω σε κάποιον.

«Ναι· πού το κατάλαβες;»

«Βλέπω περισσότερες μάσκες στο δρόμο. Κι αφού δεν έχουμε Απόκριες...»

Σοβαρά τώρα, τι να τα κάνεις τα (ξεφτλισμένα) ΜΜΕ; Βγες έξω και παρατήρησε. Άμα τους δεις με περισσότερες μάσκες μες στον δρόμο, τους έχουν πει ότι είχαμε περισσότερα «κρούσματα». Άμα τους δεις με λιγότερες μάσκες, τους έχουν πει ότι είχαμε λιγότερα.

Ε ρε καραγκιόζηδες που έχουμε γίνει...

Βλέπω μια υπάλληλο στο σουπερμάρκετ να τραβά τη μάσκα για να αναπνεύσει λίγο από τις άκρες, και να την ξανατραβά, και να την ξανατραβά, απεγνωσμένη για αέρα.

Ο κόσμος πάει να σκάσει... ενώ υγιείς άνθρωποι φοράνε μάσκες που δεν έχει κανένα νόημα να φοράνε.

Μια γνωστή μου καθηγήτρια απέκτησε αναπνευστικό πρόβλημα από τη μάσκα που υποχρεώνεται να φορά συνεχώς μες στην τάξη. Πήγε στο γιατρό· της έδωσε και φάρμακο. Η γυναίκα αρρώστησε από τη μάσκα, δηλαδή, ενώ αλλιώς θα ήταν καλά – και, σίγουρα, χωρίς να είχε κολλήσει κάνα μικρόβιο. Αλλά πρέπει, φυσικά, να συνεχίζει να φορά τη μάσκα της...

Και τι μου λέει; «Τόσο καιρό ακούμε για κρούσματα... Εμείς από τους μαθητές μας, δυο, τρεις βγήκαν μόνο θετικοί, κι απλά ξεκουράστηκαν δυο βδομάδες και ξαναγύρισαν. Τίποτα δεν είχαν.»

Η αποτελεσματικότητα της μάσκας είναι καταπληκτική... άμα θες να αρρωστήσεις.

Λέω σ’έναν παλιό γιατρό που ξέρω: «Ρε μαλάκα, δε γνωρίζεις ποια είναι η ιατρική χρήση της μάσκας; Είσαι σοβαρός;»

«Εεε, ναι, εντάξει, έτσι είναι όπως τα λες. Αλλά αφού το λένε ότι πρέπει να τις φοράμε, ας τις φοράμε.»

Ε ρε καραγκιόζηδες που έχουμε γίνει...

Ή, μάλλον, όπως είχε πει κι ένας γνωστός κάφρος πρόσφατα δημοσιώς, γι’αυτούς που επιβάλλουν τα παρανοϊκά μέτρα της αρλούμπας του κερατά: Ε ρε γαμήσι που θέλετε!

Στο τέλος, η μόνη βιώσιμη λύση θα είναι νάρθουμε να σας βρούμε μ’ένα πιστόλι στο ένα χέρι κι ένα μαχαίρι στο άλλο. Δε θα μας έχετε αφήσει άλλη επιλογή, ούτε τίποτα να χάσουμε.

 

 

Επίσης . . .

Ασύμμετρα Φαντασκευάσματα


τεύχος 7

Ένας χρόνος Ασύμμετρα Φαντασκευάσματα!

 

Η Αδελφότητα του Βορρά (Οι Εξόριστοι της Σερανβέλ, βιβλίο 3ο)


Το τρίτο και τελευταίο βιβλίο των Εξόριστων της Σερανβέλ είναι έτοιμο για να το κατεβάσετε ως pdf, κλικάροντας την παρακάτω εικόνα.

Mπορείτε, επίσης, να μου κάνετε μια δωρεά μέσω Paypal, γιατί οι συγγραφείς φαντασίας δεν βγάζουμε φράγκο σ’αυτή τη χώρα των γιγάντιων αρχαίων θεών.

Σχετικά με τους λόγους που με έκαναν να αποφασίσω να δίνω την τριλογία Οι Εξόριστοι της Σερανβέλ δωρεάν σε μορφή pdf διαβάστε αυτό το άρθρο.

 

Επιλογές Νοεμβρίου (21/11)


Thorgal: The Talisman, & Γελώντας στην εποχή της χολέρας (Παρίσι στις αρχές του 1830), & Before Adam (μυθιστόρημα του Jack London), & The Spine of Night (καινούργια ταινία μαγείας και ξίφους), & Ian Miller, & P. Craig Russell, & The Knights of God (παλιά βρετανική δυστοπική τηλεοπτική σειρά), & Kardios (μια από τις τελευταίες παλιές σειρές Sword & Sorcery), & Avon Equinox Rediscovery Sci Fi Series (blog αφιερωμένο σε παλιά βιβλία επιστημονικής φαντασίας), & Στοιχεία για τον καφέ, & House of the Dragon (George R.R. Martin), & WBYK Art, & Dune (ένα κόμιξ της Μάρβελ, 1985), & Robert Anton Wilson (ένας «δεξιός αναρχικός»;), & The Thing from — “Outside” (μυθιστόρημα «πρώιμης» επιστημονικής φαντασίας, 1923), & Η Κίνα φυλακίζει δημοσιογράφους, & Dangerous Visions και New Worlds (1950 – 1985) — COVID-19 — Ψάχνουν το μυστικό των «άτρωτων» στον κορωνοϊό ▪ Τα δεδομένα δείχνουν ότι η γρίπη των χοίρων ήταν πιο επικίνδυνη για τα παιδιά απ’ό,τι είναι ο Covid-19