Κώστας Βουλαζέρης

  Menu  

 
Κώστας Βουλαζέρης

Φανταστική λογοτεχνία, επιστημονική φαντασία, μαγικός ρεαλισμός
εναλλακτική λογοτεχνία, εναλλακτική σκέψη
δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία

 Αν σας αρέσουν τα μυθιστορήματα και διηγήματα που βρίσκετε εδώ τελείως δωρεάν, μπορείτε να το δείξετε κάνοντας μια δωρεά με τον πιο ασφαλή τρόπο στο διαδίκτυο.


 

Τι Διαβάζω


The Lazarus Effect

Frank Herbert

Their Master's War

Mick Farren


Ο έμπορος Καντάρφιλ θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του, τη Χόλκεραλ, αλλά, με τους ληστές της Γαλανής Δράκαινας να κρατάνε κλειστά τα περάσματα προς τα νότια, αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Ευτυχώς, οι παλιοί του γνωστοί, η μισθοφορική συντροφιά που ακούει στο όνομα Ζωντανοί-Νεκροί, είναι πρόθυμοι να τον βοηθήσουν. Με το αζημίωτο, φυσικά. Θα τον οδηγήσουν μέσα από το Πέρασμα του Χρυσού Καβαλάρη, του υπόσχεται ο Ζαώρδιλ ο Σκοτωμένος, και μέσα από τις Ενδότερες Πολιτείες, αποφεύγοντας έτσι τους κινδύνους των ληστών της Σαρντίκα-Νοθ.

Η Έρικα Σάλκερκοφ, όμως, μαθαίνει σύντομα τα σχέδια του Ζαώρδιλ και προσπαθεί να τα συνδυάσει με τα δικά της – και του Ηγεμόνα της Νασόλκαθ, ο οποίος έχει βάλει στο μυαλό του μια συμμαχία που θα απαλλάξει τη δυτική Φεηνάρκια από την απειλή της Σαρντίκα-Νοθ και θα καταστήσει πάλι το εμπόριο ασφαλές σ’αυτά τα εδάφη.

Αλλά δεν έχει υπολογίσει ότι ο ορκισμένος εχθρός του, ο 'Ασλατμιρ, βρίσκεται μαζί με την τρομερή λήσταρχο και σκέφτεται πώς να πάρει εκδίκηση.

Και στις Ενδότερες Πολιτείες ένας άγριος θεός της οργής και του ολέθρου έχει γεννηθεί και προκαλεί καταστροφές. Η Φαίδρα’λι, η μάγισσα των Ζωντανών-Νεκρών, ίσως να είναι η μόνη που μπορεί να βρει τα ίχνη του, παρατηρώντας τα στον αντίστροφο κόσμο. Όμως οι παράδοξες αναζητήσεις της δεν θ’αργήσουν να την οδηγήσουν σε ανακαλύψεις που ούτε η ίδια δεν περίμενε...


Το Πρώτο Πανδιαστασιακό Ράλι Σεργήλης αρχίζει!

Μετά από τον διωγμό των δυνάμεων της Παντοκράτειρας, οι υλικές ζημιές στη διάσταση της Σεργήλης είναι πολλές, και η οικονομία της έχει δεχτεί σοβαρό πλήγμα. Προκειμένου ολόκληρη η διάσταση να ορθοποδήσει, οι πολιτικοί της αποφασίζουν να οργανώσουν το Πρώτο Πανδιαστασιακό Ράλι Σεργήλης, που θα φέρει χρήματα από πολλές άλλες διαστάσεις του Γνωστού Σύμπαντος.

Οι ραλίστες που θα αγωνιστούν είναι όλοι ικανοί και έμπειροι στην οδήγηση – ήρωες των τροχών και του τιμονιού. Ανάμεσά τους είναι και η Ελοντί Αλλόγνωμη, ή, όπως πολλοί στη Σεργήλη τη γνωρίζουν από την παλιά της ζωή ως τραγουδίστρια, η Έκπτωτη Ελοντί. Στο παρελθόν, σε μικρή ηλικία, ήταν δόκιμη για ιέρεια της Αρτάλης όταν οι πράκτορες της Παντοκράτειρας προσπαθούσαν ακόμα να εξαφανίσουν τις γυναίκες που λάτρευαν αυτή τη θεά. Αργότερα, είχε μπει στους κόλπους της Επανάστασης, αποζητώντας εκδίκηση. Τώρα, στο Πρώτο Πανδιαστασιακό Ράλι Σεργήλης, το παρελθόν της Ελοντί θα συναντήσει το παρόν, κι εκείνη θ’ανακαλύψει καινούργια, και ίσως τρομαχτικά, πράγματα για τον εαυτό της.

Ο Ζορδάμης, ένας παλιός εραστής της Έκπτωτης Ελοντί και δεινός ραλίστας, συμμετέχει επίσης στο Πρώτο Πανδιαστασιακό Ράλι, και έχει κάνει μια σκοτεινή και δαιμονική συμφωνία για να βεβαιωθεί ότι θα νικήσει. Επειδή πρέπει να νικήσει: μυστηριώδεις δυνάμεις του υπόκοσμου της Σεργήλης βρίσκονται στο κατόπι του, και φαίνονται έτοιμες να τον αφανίσουν αν δεν τους δώσει ό,τι τους χρωστά...

Στο Πρώτο Πανδιαστασιακό Ράλι Σεργήλης, οι οδηγοί θα τρέξουν επάνω σε αιωρούμενες ράμπες, επάνω σε δύσκολα εδάφη, μέσα στους άγριους δασότοπους Φέρνιλγκαν, μέσα στις καυτές ερήμους της Σεργήλης, μέσα σε παγωμένα βουνά, ακόμα και μέσα σε μια παράξενη ενδοδιάσταση με πράσινο ουρανό και κόκκινο ήλιο...


Ο Ζορδάμης Λιγνόρρυγχος υπηρετεί την παράλληλη παρασιτική κοινωνία του υπόκοσμου γνωστή ως Σιδηρά Δυναστεία, προσπαθώντας να ξεπληρώσει το χρέος του. Αλλά ο χρόνος περνά και το χρέος ακόμα φαίνεται να υφίσταται. Σύμφωνα με κάποιες φήμες, μάλιστα, που κυκλοφορούν μέσα στη Δυναστεία όσοι χρωστάνε ποτέ δεν ξεχρεώνονται. Η αποπληρωμή έρχεται με τον θάνατό τους.

Ο Ζορδάμης δεν σκοπεύει να πεθάνει προτού γίνει ξανά ελεύθερος.

Θα ταξιδέψει από τη μια άκρη της Σεργήλης ώς την άλλη, καθώς εργάζεται για τη Σιδηρά Δυναστεία. Θα μπλεχτεί στους σκοτεινούς, επικίνδυνους δρόμους της Μέλβερηθ. Θα κάνει λαθρεμπόριο στην Ύγκρας. Θα αναζητήσει έναν αλλόκοτο άντρα γνωστό ως Αναχωρητή των Κοκάλων, στις νότιες ερήμους. Θα απαγάγει μια δημοσιογράφο. Θα μεταφέρει όπλα. Θα μείνει στη μικρή πόλη που ονομάζεται Μαύρο Δόντι και αποτελεί προκάλυμμα για διάφορες δραστηριότητες του υπόκοσμου. Θα παίξει παιχνίδια τύχης και παιχνίδια θανάτου με τους Δρομολόγους της Νίρβεκ. Θα επιστρατεύσει με απάτες νέα άτομα για τη Δυναστεία στην Άντχορκ, θα αναζητήσει χαμένα μέλη, και θα μπλεχτεί σε μια παλιά βεντέτα. Θα ξανασυναντήσει τη γυναίκα που ξέρει ως Σαμάνθα, καθώς κι έναν παλιό πράκτορα της Παντοκράτειρας. Θα πέσει στην παγίδα αεροπειρατών, και θα βρεθεί κοντά, πολύ κοντά σε μια παλιά φίλη την οποία δεν τολμά να πλησιάσει...

Αλλά στο τέλος φοβάται ότι θα αναγκαστεί να ακολουθήσει τον δρόμο του Άφευκτου. Ή τίποτα ακόμα χειρότερο.


Η Φάνρηβ, μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Μοργκιάνης, ήταν κάποτε, πριν από χρόνια, ελεύθερη με δικό της πολίτευμα. Σήμερα, είναι ένα προτεκτοράτο του Βασιλείου της Χάρνωθ. Ο λαός της είναι διαιρεμένος: μια μερίδα υποστηρίζει τη Βασιλική Αντιπρόσωπο· μια μερίδα είναι με το μέρος του παλιού Φύλακα της Φάνρηβ, που έρχεται με στρατό από τον βορρά για να την ελευθερώσει· και μια άλλη μερίδα των πολιτών είναι αυτονομιστές, που δεν θέλουν ούτε τους Χαρνώθιους στην πόλη τους ούτε την επιστροφή του Φύλακα.

Οι Αιρετοί της Φάνρηβ είναι διαιρεμένοι όπως και ο λαός της, αποτελώντας αντανάκλασή του.

Ο Άλφεντουρ αλ Έρεσναβ, Διπλωματικός Αντιπρόσωπος του Εμπορικού Συνδέσμου της Νάζρηβ, έρχεται από την πόλη του με ελικόπτερο προς τη Φάνρηβ, καλεσμένος εκεί από έναν παλιό του φίλο, τον Κασλάριν ωλ Μάρατεκ, Αιρετό της Συντεχνίας των Αγροτών. Ο Κασλάριν πιστεύει πως έχει ένα σχέδιο για να σώσει τη Φάνρηβ προτού η πόλη καταστραφεί από την οργή των αντίπαλων παρατάξεων. Και ζητά τη βοήθεια του Άλφεντουρ, ο οποίος μπορεί να ασκήσει πιέσεις και στην Κέσριμιθ ωλ Ζαλτάρεμ, τη Βασιλική Αντιπρόσωπο, και στο συμβούλιο των Αιρετών.

Όταν όμως ο Άλφεντουρ φτάνει στην πόλη, το κλίμα είναι ήδη έκρυθμο και, με κάθε μέρα που περνά, χειροτερεύει. Η Αρχόντισσα Κέσριμιθ προσπαθεί με όλους τους τρόπους – και με τα ελεγχόμενα μέσα μαζικής πληροφόρησης της Φάνρηβ – να επηρεάσει τον λαό ώστε να τον τραβήξει με το μέρος του Βασιλείου της Χάρνωθ. Οι υποστηρικτές του Φύλακα, που έρχεται με στρατό από τα βόρεια, πασχίζουν να φέρουν τον κόσμο με τη δική τους πλευρά, ενώ αποφεύγουν και χτυπάνε τους ανθρώπους των Χαρνώθιων. Και οι αυτονομιστές είναι εναντίον όλων, γεμίζοντας τους δρόμους της πόλης με συνθήματα και απρόσμενες εκρήξεις.

Αλλά στη Φάνρηβ οι πιο επικίνδυνες ενέργειες γίνονται στα παρασκήνια. Σκιερές μορφές στοιχειώνουν την Πόλη της Αέναης Νύχτας. Προδότες σχεδιάζουν πολιτικές δολοφονίες. Κατάσκοποι παρακολουθούν κάθε κίνηση. Αδέλφια χάνουν την εμπιστοσύνη που έχουν μεταξύ τους. Οι πάντες είναι ύποπτοι για τα πάντα.

Τυχαίο Άρθρο

Μια στιγμή...

Αναζήτηση

Τελευταία από Σκιώδη Παραλειπόμενα

Διαβολικά σχέδια

Κάποιοι περιδιαβαίνουν τους δρόμους της Αθήνας και σκίζουν όλες τις αφίσες των αναρχικών που λένε την αλήθεια για το εμβόλιο. Δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν;

Αν νομίζουν ότι έτσι θα κρύψουν την αλήθεια, είναι γελασμένοι. Δεν είμαστε ηλίθιοι, και δεν ενημερωνόμαστε μόνο από αφίσες στους δρόμους.

Βλέπε κάποια από τα προηγούμενα post μου για το εμβόλιο:

Λόγοι για να (μην) κάνεις [...]

Λόγοι για να (μην) κάνεις το εμβόλιο

Δώδεκα λόγοι για να ΜΗΝ κάνεις το εμβόλιο
1. Επειδή δεν αισθάνεσαι απειλημένος από μια ασθένεια που η πιθανότητα να σε σκοτώσει είναι πολύ μικρότερη από 1%.
2. Επειδή δεν εμπιστεύεσαι ένα εμβόλιο που φτιάχτηκε μέσα σε μερικούς μήνες και, ξαφνικά, αδοκίμαστο, εξαπολύθηκε ανεύθυνα μέσα στον γενικό πληθυσμό.
3. Επειδή δεν σου αρέσει να σε εκβιάζουν να βάλεις μια χυμική ουσία [...]

Μυστηριακές Οντότητες (76)

Αυτός ο τύπος είναι πολύ μάγκας. (Κι αυτό που κρατάει δεν είναι μπουκαλάκι με εμβόλιο· είναι μπουκαλάκι με κάποιο ποτό.)

X


 

 
Firefox 3
  Top