Σκιώδη Παραλειπόμενα

του
Κώστα Βουλαζέρη

Αρχείο | RSS Feed

Αναζήτηση
Μυστηριακές ΟντότητεςΠαλιά Ελληνικά Εξώφυλλα

Τυχαία

Μια στιγμή...
22 / 7 / 2020

Σκέφτομαι ότι αυτή τη στιγμή χιλιάδες άνθρωποι υποχρεώνονται να φοράνε μάσκα στη δουλειά τους – οι οδηγοί μέσων μαζικής μεταφοράς, οι υπάλληλοι σε σουπερμάρκετ, τα πληρώματα πλοίων... Και έχει γίνει πλέον γνωστό ότι οι υφασμάτινες μάσκες είναι επικίνδυνες. Πιο πολύ σε βάζουν σε κίνδυνο παρά σε προστατεύουν, ειδικά αν τις φοράς ώρες ατελείωτες. Κι εγώ αρχικά πίστευα ότι η μάσκα είναι άκακη, και ίσως μπορεί να βοηθήσει, αλλά τελικά φαίνεται πως δεν είναι έτσι.

Δεν υπάρχει κανένας στο Υπουργείο Υγείας που να το ξέρει αυτό; Είναι πραγματικά ανάγκη να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία τόσων εργαζομένων; Σε τελική ανάλυση, θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν εκείνη τη σαχλαμάρα που είναι σαν πλαστική προσωπίδα, αντί για μάσκα. Πρέπει να είναι οριακά πιο υγιεινή, μην μαζεύοντας τόσα μικρόβια όσα το ύφασμα.

 

 

Επίσης . . .

Βιβλιοκριτική: The Pearl Saga: The Ring of Five Dragons, The Veil of A Thousand Tears, The Cage of Nine Banestones, του Eric Van Lustbader


Το Pearl Saga είναι μια τριλογία που δεν θα ήθελα, με τίποτα, να μην έχω διαβάσει. Δεν ξέρω αν θα το έθετα ανάμεσα στις καλύτερες ιστορίες που έχω διαβάσει στη ζωή μου· είναι, όμως, πολύ ευφάνταστο, πολύ δημιουργικό, και το καλύτερο πράγμα που έχω διαβάσει φέτος μέχρι στιγμής (Αύγουστος, 2020). Συνδυάζει, επιπλέον, με αξιοσημείωτο τρόπο τη μαγεία και την τεχνολογία, χωρίς να υπάρχει διχασμός ανάμεσά τους όπως σε πολλά άλλα βιβλία φαντασίας. Φτιάχνει ένα αμάλγαμα που δεν συναντάς παντού ενώ, συγχρόνως, το εμπλουτίζει με διάφορες φιλοσοφίες και μυστικιστικές λογικές. Αν μη τι άλλο, το Pearl Saga δεν είναι τίποτα το στερεοτυπικό· νομίζω πως ωθεί το είδος της φανταστικής λογοτεχνίας προς μια νέα κατεύθυνση.

 

Επιλογές Αυγούστου (1/8)


Questioning Covid: μια ιστοσελίδα που θα σε κάνει να αναρωτηθείς για τον κορονοϊό — η επίθεση κατά του Twitter: αλήθειες και ψέματα — The Curse of the Golden Skull: ένα ποίημα του Robert E. Howard — Oregon Trail:10 δεδομένα — Ευρώπη: εγκαταλειμμένα checkpoints — Edgar Rice Burroughs: οι γιοι του — κομήτες, κορονοϊός, πανωλεθρίες: παραφροσύνη — Wolfgang Grässe: φανταστικός ρεαλισμός — ρώσικα σατιρικά περιοδικά 1905-1907: παράξενη τέχνη — Silver Machines

 

Η Συμμαχία και το Φυλαχτό


Τα Κρυφά Όπλα της Πόλης, Βιβλίο 8