Σκιώδη Παραλειπόμενα

του
Κώστα Βουλαζέρη

Αρχείο | RSS Feed

Μυστηριακές ΟντότητεςΠαλιά Ελληνικά Εξώφυλλα

Τυχαία

Μια στιγμή...
3 / 2 / 2020

Κάνεις να πλησιάσεις αυτό το κατάστημα με κακές προθέσεις; Το ρομπότ-φύλακας σε τσακίζει στο ξύλο. Γνωστό πως χτυπά με τις τσάντες που κρατά στα χέρια του – και είναι βαριές παρότι δεν φαίνονται για τέτοιες. Σε έσχατη περίπτωση, εξαπολύει και ενεργειακές ριπές, βέλη, ή οβίδες. Από το στόμα του βγαίνουν μουσικές heavy metal όταν είναι “φτιαγμένο” οι οποίες αποτελούν ηχητική επίθεση, τραντάζοντας τα κόκαλα και ψήνοντας τα νεύρα· κάποιοι που έχουν δεχτεί τέτοια επίθεση έχει φανεί να αιμορραγούν από τη μύτη ή και τ’αφτιά.

*

(Αυτό το άγαλμα υπάρχει μέσα σε βιτρίνα αρκετά παλιού καταστήματος της Αθήνας, όχι και σε τόσο άγνωστο μέρος. Πολλοί ίσως να το έχουν δει. Σου θυμίζει κάτι;)

Μυστηριακές Οντότητες

 

 

Επίσης . . .

Επιλογές Φεβρουαρίου (16/2)


η σκοτεινή απόχρωση του «κάνε εκείνο που σου αρέσει» & βίντεο και φωτογραφίες για τα ΑΤΙΑ (έγγραφο της CIA) & τηλεπαθητική επαφή με την τεχνολογία & Thomas Malory (μύθοι του Βασιλιά Αρθούρου) και τέρατα & πρώιμα κόμιξ ηρωικής φαντασίας (1937-1948) & RIP Wes Wilson (πρωτοπόρος των ψυχεδελικών πόστερ) & Osamu Sato (The Art Of Computer Designing) & Γιατί ο Κάφκα είναι τόσο αγαπητός στην Ελλάδα; & Γυμνή Ήρθε η Άγνωστη (μια λογοτεχνική φάρσα για τα best seller) & ο Jack Kirby ανησυχούσε ότι ίσως φέρναμε στη Γη έναν «Τίγρη» & #SFF2020: The State of Genre Magazines (μια ματιά στα σημερινά περιοδικά φαντασίας και επιστημονικής φαντασίας) & ένα ντοκιμαντέρ για το Cyberpunk

 

Μαγικές Λογικές


...και λογικές μαγείες, σε κόσμους φανταστικούς

 

Επιλογές Φεβρουαρίου (2/2)


The Thing from Another World (ένα κόμιξ που αποτελεί συνέχεια της ταινίας The Thing του John Carpenter) & προσδοκίες για το 2020 που διαψεύστηκαν & Colin Blakemore («Είμαστε δεσμώτες της ηδονής») & House of the Dragon (μια παράπλευρη τηλεοπτική σειρά του Game of Thrones) & ο Christopher Tolkien πέθανε στα 95 του & Ellinika Hoaxes («συντονισμένη προσπάθεια κατάρριψης αναληθών δημοσιευμάτων στο ελληνικό διαδίκτυο») & αρχείο Ιωάννη Καποδίστρια (κατεβάστε 9 τόμους) & έργα που γράφτηκαν πριν από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών του Τολκιν (και ίσως θα μπορούσαν να θεωρηθούν πρόγονοί του) & MagicQuest: The First Juvenile Fantasy Series (16 βιβλία, 1983 – 1985) & Kafka και Dickens (μελέτη και συγκρίσεις τους) & Solomon Kane (στο περιοδικό The Weird Tales και στα κόμιξ)