Προλεγόμενα


Αυτές οι ιστοσελίδες βρίσκονται στο Διαδίκτυο από το 2000, και έκρινα πως ήταν πλέον καιρός να τις ανανεώσω. Τι καινούργιο θα βρείτε εδώ: Πέρα από τις προφανείς αλλαγές στο στήσιμο του ιστοχώρου, όλα τα βιβλία τώρα είναι σε μορφή .pdf (Στην απίθανη περίπτωση που δεν έχετε το Acrobat Reader, μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από εδώ) και με καλύτερο layout, έτσι ώστε να είναι ευκολότερα στην ανάγνωση, ακόμα και μέσα από την οθόνη. Επίσης, οι χάρτες έχουν ανανεωθεί: έχουν γίνει έγχρωμοι, καλύτεροι από πριν, και πιο ευανάγνωστοι.

Αλλά, για τους καινούργιους επισκέπτες, ας πούμε λίγα λόγια για τούτες τις σελίδες, ακριβώς όπως και στον αρχικό ιστοχώρο του Άρμπεναρκ:

"Υπάρχουν φορές που αρχίζεις να γράφεις μια ιστορία και, μετά, εκείνη πλέον σε οδηγεί. Ένας κόσμος εξελίσσεται γύρω της, με τους λαούς, τις χώρες του, τα ήθη και τα έθιμά του, καθώς και τα παράξενα πλάσματα που ζουν εκεί. Οι χαρακτήρες της ιστορίας γίνονται άτομα τα οποία νομίζεις ότι γνώριζες από χρόνια· άτομα που πάντοτε υπήρχαν, απλά ακόμα δεν είχες αποτολμήσει να διηγηθείς τη ζωή τους.

Μια τέτοια ιστορία, και ένας τέτοιος κόσμος, ζωντανός, πιστεύω ότι άξιζε έναν δικό του δικτυακό τόπο. Έτσι, γεννήθηκαν αυτές οι ηλεκτρονικές σελίδες που βλέπετε.

Αισθανθείτε σαν στο σπίτι σας, εξερευνήστε τον Άρμπεναρκ, χαθείτε μέσα σ’αυτόν, κι αφήστε τον άνεμο να σας οδηγήσει σε μέρη που μέχρι στιγμής δεν γνωρίζατε."

Για την ιστορία: η συγγραφή της Επιστροφής των Θεών ξεκίνησε το 1999 και τελειώσε στα τέλη του 2002. Το Διαιρεμένο Βασίλειο ολοκληρώθηκε μετά από έναν χρόνο.

Κώστας Βουλαζέρης

 


  Όλα τα κείμενα που θα βρείτε εδώ αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του συγγραφέα, Κώστα Βουλαζέρη. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε μόνο σύμφωνα με την κάτωθι άδεια του Creative Commons.

 Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Ελλάδα License.

 

 

© Κώστας Βουλαζέρης