Σκιώδη
Παραλειπόμενα

Επανάληψη: Ραλίστες, όλο ραλίστες…
Tuesday October 17, 2017

(Επανάληψη από παλιότερο post.)


Ενώ είχα ήδη γράψει το ένα τρίτο της Αίσθησης της Ταχύτητας έπαιξε στο σινεμά το Rush: [...]

Κακά ονόματα
Monday October 16, 2017

Είχα γράψει κάτι στο Libre Office και πήγα να το τσεκάρω για ορθο/τυπογραφικά λάθη. Ανάμεσα σε άλλα το κείμενο περιείχε και το όνομά μου στα αγγλικά, Kostas Voulazeris, και το Libre Office πρότεινε την εξής “διόρθωση”: Apostasy Vulgarizer.

Πω, ρε φίλε, ακούγεται πολύ κακό. Ακούγεται, βασικά, τόσο κακό που είναι άψογο για όνομα heavy metal συγκροτήματος.

Γαμώτο, και τώρα δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν καλό τρόπο για να το μεταφράσω στα ελληνικά και να το βάλω στο Θρυμματισμένο Σύμπαν!

Διαφορετική η θέα από εδώ
Sunday October 15, 2017

Τους τελευταίους μήνες κάνω κάτι που είχα πολύ καιρό να κάνω. Γράφω μια σειρά όπως ήταν ο Άρμπεναρκ ή το Παιχνίδι των Ράζλερ. Δηλαδή, μια σειρά που είναι, κατά βάση, μια πελώρια ιστορία χωρισμένη σε κομμάτια, απλά επειδή πρέπει κάπως να τη χωρίσεις. Το ένα κομμάτι, όμως, ακολουθεί αναπόσπαστα το άλλο· δεν διαβάζονται από μόνα τους. Μου είχε λείψει να γράψω μια τέτοια σειρά.

Κατά τα άλλα, δεν μοιάζει και πολύ με τον Άρμπεναρκ ή το Παιχνίδι των Ράζλερ. Διαδραματίζεται, κατ’αρχήν, σ’ένα σκηνικό που είναι… μη συνηθισμένο για τέτοιες [...]

Επανάληψη: “Άφησέ τα να σε καθοδηγήσουν σαν να ήσουν υπνοβάτης”
Saturday October 14, 2017

(Επανάληψη από παλιότερο post.)


Τα πάθη μας μας φέρνουν όσο πιο κοντά στην πραγματικότητα μπορούμε να βρεθούμε. Ο πιο συνετός και αποτελεσματικός τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τον κόσμο γύρω μας είναι με το να θεωρούμε ότι είναι τελείως πλασματικός. Ο κλασικός διαχωρισμός του Φρόιντ ανάμεσα στο άδηλο και στο έκδηλο μέρος του ονείρου, ανάμεσα στο προφανές και στο αληθινό, πρέπει [...]

Goodbye America, Hello Amber
Friday October 13, 2017

Πλησιάζω να τελειώσω το Hello America του Ballard, και έψαχνα να δω τι θα διαβάσω μετά. Δεν ήμουν σίγουρος. Και σκέφτηκα: Γιατί δεν ξαναδιαβάζουμε το Amber; Έτσι, άρχισα να ξαναδιαβάζω το Amber.

Όταν το είχα πρωτοδιαβάσει ήμουν γύρω στα 20· θυμάμαι πως έγραφα τον 6ο τόμο του Άρμπεναρκ τότε. Ήμουν μικρός. Το λάτρεψα το Amber. Και τώρα είμαι περίεργος να δω αν θα το λατρέψω το ίδιο.

Έχω μόλις ξεκινήσει. Δεν είμαι [...]

Επανάληψη: Βλέπεις; Τα πάντα είναι θέμα ισορροπίας
Wednesday October 11, 2017

(Επανάληψη από παλιότερο post.)