Σκιώδη
Παραλειπόμενα

Μαγικά κουτιά
Tuesday March 20, 2018

Ένας καλοφτιαγμένος φανταστικός κόσμος είναι σαν ένα μαγικό κουτί που όταν το ανοίγεις αποκαλύπτει άλλα μαγικά κουτιά που όταν τα ανοίγεις αποκαλύπτουν άλλα μαγικά κουτιά που όταν τα ανοίγεις αποκαλ….

Ναι, ακριβώς αυτό το πράγμα. Και όλα δεμένα μεταξύ τους με εσωτερική, μαγικορεαλιστική λογική.

(Ένα παράδειγμα τέτοιου κόσμου είναι και το σύμπαν στο Amber. –Και, ναι, το ξέρω πως ορισμένοι το περίμεναν ότι θα το έγραφα αυτό.)

Επανάληψη: Πώς μεταμορφώνει τη ζωή σου…
Sunday March 18, 2018

(Επανάληψη από παλιότερο post.)


Όταν ασχολείσαι με την τέχνη, δεν έχει σημασία το πόσα λεφτά βγάζεις από αυτήν. Και σίγουρα δεν έχει σημασία το αν παίρνεις βραβεία ή όχι, αν σε γλείφουν ή αν σε βρίζουν. Σημασία έχει το πώς η τέχνη μεταμορφώνει τη ζωή σου, πώς την κάνει καλύτερη. Αυτή είναι η πραγματική αξία από την ενασχόληση με οποιαδήποτε μορφή τέχνης.

Και αυτό είναι κάτι που οι σουρεαλιστές, παλιότερα, το καταλάβαιναν [...]

Είναι τελείως απαράδεκτοι...
Saturday March 17, 2018

Ένα πελώριο ΜΠΡΑΒΟ στους διαχειριστές του Google Plus που συνεχίζουν να μπλοκάρουν το λογαριασμό μου χωρίς λόγο και αιτία, παρότι έχω διαμαρτυρηθεί τουλάχιστον 5 φορές.

Τον ξεμπλοκάρουν και μετά τον ξαναμπλοκάρουν. Μάλλον κάποια δουλειά πρέπει να έχουν να κάνουν κι αυτοί…

Από τις πιο απαράδεκτες καταστάσεις που μπορείς να συναντήσεις.

Κανονικά οι χρήστες που υφίστανται τέτοια παρενόχληση από το ίδιο το G+ θα [...]

Κομμένα τα επαναληπτικά τιτιβίσματα;
Saturday March 17, 2018

Πρόσφατα έμαθα ότι το Twitter έβαλε έναν καινούργιο όρο σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύονται τα επαναληπτικά τουίτ – κάτι που έκανα και εγώ, οφείλω να πω, αλλά και πολλοί άλλοι, καθώς και σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρείες. Επίσης απαγόρευσε να έχεις πολλούς λογαριασμούς που τουιτάρουν τα ίδια πράγματα.

Νομίζω ότι αυτό θίγει περισσότερο τους μικρούς παρά τους μεγάλους. Θίγει περισσότερο μια μικρή εταιρεία που προσπαθούσε να κάνει φτηνή διαφήμιση μέσω Twitter, παρά μια μεγάλη εταιρεία που έτσι κι αλλιώς δεν της χρειαζόταν και τόσο το Twitter αφού δίνει [...]

Επανάληψη: Ένα καταπληκτικό εξώφυλλο
Thursday March 15, 2018

(Επανάληψη από παλιότερο post.)


Αναρωτιέμαι ποιος να έφτιαξε τον πίνακα. Κι άλλα εξώφυλλα θα έπρεπε να ήταν έτσι.

(Τυχαία φωτογραφία από τυχαίο παλαιοβιβλιοπωλείο. Οι τρεις πιπεριές δικές μου.)

Χώρος για βιβλία
Wednesday March 14, 2018

Κοιτάζω όλα τα βιβλία που έχω μαζέψει. Όλα τα δικά μου βιβλία. Και οφείλω να ομολογήσω ότι είναι πολλά. Δεν μιλάω αντικειμενικά. Μιλάω υποκειμενικά – σε σχέση με τον χώρο που πιάνουν μέσα στο σπίτι. Και δεν κρατάω και τόσα πολλά αντίτυπα από το καθένα. Ωστόσο, από όλα τα βιβλία έχω και κάποια χάρτινα αντίτυπα, ακόμα και από αυτά που διακινηθώ μόνο σε ηλεκτρονική μορφή. Απλά για το γαμώτο πρέπει να έχεις τουλάχιστον και κάποια αντίγραφα σε χαρτί. (Και, μάλιστα, ορισμένα πολύ παλιά βιβλία μου τα έχω μόνο σε χαρτί· δεν τα έχω ποτέ περάσει σε υπολογιστή. [...]