Σκιώδη
Παραλειπόμενα

Ξέρεις τι είναι ο τριχοφόρος; (Όχι, δεν λέω για τον τριχωτό φίλο σου.)
Saturday June 24, 2017

Επειδή τελευταία διάβαζα ένα άρθρο (το οποίο έχω συμπεριλάβει και στις Επιλογές Ιουνίου στο site μου), θυμήθηκα πάλι τη λέξη τριχοφόρος, η οποία είναι η μοναδική μετάφραση για τη λέξη walrus. (Παλιότερα είχα αναζητήσει αυτή τη λέξη, αν θυμάμαι καλά, για κάτι που ήθελα για το Παιχνίδι των Ράζλερ, για τις παγωμένες βόρειες περιοχές των Καρμώζ, όπου κυκλοφορούν τέτοια όντα, και παρόμοια.)

Η πλάκα [...]

Πάντα προς το φως...
Friday June 23, 2017

Ακόμα ένα έγκλημα ευφάνταστης αφήγησης
Thursday June 22, 2017

Το πρώτο είδος που με προσέλκυσε να διαβάσω βιβλία ήταν η φανταστική λογοτεχνία. Οτιδήποτε άλλο πριν από αυτό δεν αισθανόμουν να με τραβά αρκετά ώστε να καθίσω και να προσηλωθώ επάνω σ’ένα βιβλίο για ψυχαγωγικούς λόγους. Κι όταν σε προσελκύει η φανταστική λογοτεχνία το πρώτο πράγμα που συναντούσες την εποχή που ξεκίνησα να διαβάζω (αλλά και σήμερα, πιθανώς) ήταν η ηρωική/επική φαντασία.

Κάτι με είχε κάνει να κολλήσω πολύ άσχημα μ’αυτό το είδος. Ίσως να ήταν η αίσθηση της περιπέτειας· ίσως να ήταν οι μακρινοί, αρχαϊκοί κόσμοι· ίσως τα παράξενα, μαγικά [...]

Τώρα, και μετά
Wednesday June 21, 2017

Έχεις ποτέ νιώσει να βιάζεσαι να τελειώσεις ένα βιβλίο που διαβάζεις (ή ένα από τα βιβλία που διαβάζεις) για να ξεκινήσεις ένα άλλο βιβλίο που έχεις στα υπόψη; Κι αυτό το βιβλίο που διαβάζεις τώρα δεν είναι άσχημο – είναι μια χαρά βιβλίο – αλλά έχεις την περιέργεια να αρχίσεις το επόμενο που σου έχει κολλήσει στο μυαλό.

Παραδόξως (;), δεν είναι κάτι που μου συμβαίνει ποτέ μ’αυτά που γράφω – ό,τι κι αν έχω υπόψη να γράψω μετά. Πάντα εκείνο που γράφω τώρα είναι το πιο σημαντικό και το πιο ενδιαφέρον. (Καθαρά υποκειμενική αντίληψη, προφανώς. [...]

Επανάληψη: Γνωστικές διαδικασίες
Tuesday June 20, 2017

(Από παλιότερο post.)


Από όταν γεννιέσαι σε προγραμματίζουν για το τι πρέπει να κάνεις και τι όχι, πώς πρέπει να είσαι και πώς πρέπει να μην είσαι· εσκεμμένα σού δημιουργούν φοβίες και αντιπάθειες· εσκεμμένα σού καλλιεργούν συμπάθειες και πεποιθήσεις· ενώ προσπαθούν να σε τραβήξουν στο ένα μαντρί ή στο άλλο, ή στο λιγάκι πιο οριακό μαντρί που όμως εξακολουθεί να είναι μαντρί.

Αποπρογραμματίσου. Σβήσε ό,τι σε έχουν μάθει. [...]

Χειμερινά καλοκαίρια, καλοκαιρινοί χειμώνες
Sunday June 18, 2017

Ο φετινός Ιούνιος είναι σαν φθινόπωρο.

Ακολουθώντας αυτή τη λογική, ο Ιούλιος πρέπει να είναι χειμώνας. Ο Αύγουστος πρέπει να είναι άνοιξη. Και τον χειμώνα θα έχουμε ένα ατέρμονο καλοκαίρι.

Ποιοι εντροπικοί θεοί κυβερνούν ετούτο τον κόσμο;